Små Lån

Små lånSmå lån er mindre beløb oftest kaldet et sms lån, minilån eller et kviklån. Der går alle under betegnelsen hurtig lån, fordi der er hurtig svartid og hurtig udbetaling. Små lån har oftest en meget kort løbetid mellem 30-60 dage. Små lån bør som hovedregel kun bruges i nødsituationer, og kan ikke anbefales at blive brugt som en langsigtet løsning på ens økonomiske problemer.

Små lån er noget vi alle kan få brug for i en presset situation. De såkaldte små lån er blevet meget populære i de senere år, især blandt den yngre del af befolkningen. Du kan nemlig optage små lån allerede når du er fyldt 18 år. Lånemarkedet har justeret sig kraftigt i de sidste par år og det er blevet meget nemt at optage små lån uden at man er tvunget til at gå i banken. Bankerne kræver som oftest også meget høje gebyrer for et bevilliget overtræk eller for at oprette en kassekredit. Når du skal bruge et mindre beløb har du adgang til dem små lån online, så længe du opfylder visse simple krav.

Små lån eller kassekredit?

Står du og skal bruge et lille beløb som feks. 3000 kr eller 5000 kr, er det ofte smartere at tage et af de kortfristede  små lån fremfor en kassekredit i banken. Priserne på en kassekredit varierer meget fra bank til bank, men nogle banker tager op til 4000 kroner i gebyrer, bare for at give dig en kassekredit. Rentesatsen på kassekreditterne kan også være ret høje.

Hvis du ved at du får udbetalt feriepenge fra sommerjobbet, børnepenge eller andet, så kan de kortfristedet små lån, sagtens være en god løsning for dig. Du skal bare betale tilbage inden fristen udløber. Sådan kan du faktisk låne helt gratis.

Små lån eller kviklån?

Det kan være noget af en jungle at finde det rette lån, og det er vigtigt at du ikke kaster dig hovedløst ud i en beslutning, der kan komme til at koste dig dyrt på sigt. Den store forskel på kviklån og små lån er lånebeløbet. Hvis du vil låne under 10000 kr, så kan du sagtens tage et af små lånene. Kviklån kan være nødvendigt hvis du gerne vil låne mere end 15000 kr feks.

Hvem kan låne?

Små lån er en kortsigtet økonomisk læsning og skal absolut ikke ses som en langsigtet økonomisk strategi. Ofte er de mindre sms lån blevet brugt flittigt af unge mennesker der lige skulle have råd til byturen de bare ikke kunne undvære. Det er også muligt, for som vi skrev skal du ved nogle låneudbydere kun være fyldt 18 år for at kunne låne. Nogle ønsker dog at man er fyldt 20 år eller 23 år.

Det er dog vigtigt at du ikke er registreret i hverken RKI eller Debitorregisteret, hvis du vil låne. Hvis du er i tvivl om hvad RKI er så klik her. Hvis man står registreret som dårlig betaler, skal man først af med sin registrering. Læs mere her.

Udover det så kræver de fleste at man har dansk bopæl, dansk telefonnummer og fungerende e-mail. Man bør også have NemID, da de fleste låneudbydere kræver at man underskriver med sin digitale signatur.

Smålån og RKI

Lån trods rki er desværre ikke muligt når du vil lave smålån online. Derfor er det vigtigt at du hurtigst muligt kommer ud af RKI hvis det er muligt. Når du er blevet slettet fra skyldnerregistrene vil det igen være muligt for dig, at optage smålån.

Der er flere måder til hvordan man kan komme ud af RKI. En af dem der er brugt rigtigt ofte er det såkaldte samlelån, hvor du samler alle dine små lån til et større lån. Denne metode kan være god, vis du har flere dyre små lån, og kan sparepenge ved at samle dem til et lån med en lavere ÅOP. ÅOP er lånets omkostninger pr. år i procent. Jo lavere ÅOP, jo billigere er dit lån. Læs mere om ÅOP her.

Eksempel på små lån

Tobias var lige fyldt 18 år og var ved at tage kørekort. Tobias var blevet skoletræt og besluttede sig til at tage et sabbatår fra gymnasiet. Han havde allerede snakket med chefen for et job hos et transportfirma, og havde et job der, så snart han havde fået sit kørekort. Tobias havde i et stykke tid sparet op til et kørekort, men desværre dumpede Tobias til sin første køreprøve. Grundet de lange ventetider, kunne han først komme til køreprøve en måned senere.

Det betød også at han ikke kunne starte på sit nye arbejde. Tobias var alligevel så heldig, at han fik tilbudt en køreprøve allerede 4 dage senere pga. en afmelding i hans køreskole. Problemet var bare at Tobias havde brugt sin opsparing på køretimerne og den første prøve. Han havde ikke penge til at finansiere gebyret og den ekstra køretime han skulle have. Han besluttede sig derfor for at tage et af de såkaldte små lån. Tobias tog et lån på 1000 kr hos låneudbyderen Nupp, som godkendte ham med det samme og udbetalte samme dag. Tobias bestod køreprøven og startede på sit nye arbejde ugen efter.