Hjem » Minilån

Minilån

Minilån er typisk et lån på mellem 500 kr og 10000 kr.  Cashbank.dk garanterer at du får den bedste sammenligning af minilån, tilpasset dig. Vi holder os hele tiden opdaterede og fornyede, og sikrer at du har den nyeste viden om minilån til rådighed når du søger rådgivning. Vi har en del erfaring med lån og privatøkonomi, og tilbyder dig derfor hjælp til at finde de bedste lån der er.

Hvad er et minilån?

MinilånSom skrevet før er minilån oftest på mellem 500 og 10000 kr, og kan være alle beløb derimellem. De er oftest også på kort løbetid op til 90 dage. Det går egentlig under et kviklån, da de to låntyper minder meget om hinanden. Egentlig kan man sige det er et forbrugslån med kort løbetid og på et lavt beløb. Minilån bliver oftest taget af folk som har brug for hurtige lån. Det kan bruges til hvad som helst man har lyst til, feks. en uforudset regning, en tur til tandlægen man ikke kan undgå, eller en forbrugsglæde du bare må eje.

Der findes mange forskellige former for lån, og minilån er bare en af dem på listen. Det er ikke noget bankerne normalt tilbyder, da det er et stort arbejde for dem at lave kreditvurdering osv. for et så lille beløb. Bankerne vil ofte tilbyde et overtræk eller en kassekredit med høje renter. Overtrækket vil oftest kun være muligt i et par måneder, og minder derfor lidt om et minilån. Der ka bare være forskel på hvilke omkostninger der er forbundet med det.

Hvordan optager jeg et minilån?

Det er rigtig nemt at lave et minilån online. Låneprocessen er nem og overskuelig, og de fleste kan låne uden problemer.

Når du har fundet ud af hvor meget du gerne vil låne, finder du listen over låneudbyderne af minilån. Derefter kan du ansøge ved så mange du har lyst til. Det er gratis at ansøge og jo flere du søger ved jo bedre. Du kan nemmere sammenligne og finde det bedste minilån, når du søger ved flere forskellige låneudbydere.  Vi anbefaler at man i hvert fald søger hos 2-3 stykker. Man klikker på de låneudbydere man ønsker at ansøge hos og så udfylder man de nødvendige oplysninger. Det er som regel dine personlige oplysninger såsom fulde navn, adresse, telefonnummer, e.mail. Udover det skal de bruge dine bankoplysninger til overførsel af pengene.

Når du indsender dine oplysninger på et minilån, vil låneudbydernes systemer tjekke dine oplysninger og lave en kreditvurdering af dig. Læs mere her om kreditvurderinger. Det går som regel rigtigt hurtigt, og du vil modtage svar indenfor et par minutter. Når du har fået svar fra alle dine udvalgte låneudbyder, kan du sammenligne og vælge det bedste minilån for dig. Du godkender og derefter vil du modtage pengene til rådighed hurtigst muligt. Hvor hurtigt du får dem, afhænger af hvornår du ansøger. Det er som regel samme dag eller dagen efter.

Minilån gennem Cashbank.dk

Hos Cashbank bestræber vi os på at gøre låneprocessen så gennemskuelig og nem som muligt for dig som låntager. Vi optimerer hele tiden vores tjeneste, så du får den bedste og mest opdaterede oversigt over minilån. Når du scroller ned over listen af låneudbyderne, vil du også kunne se hvad de specifikt kan tilbyde dig. Du kan samtidigt se hvilke krav de stiller til dig som låntager. Alle udbyderne har hver deres fordele som vi forsøger at fremhæve for dig.

Du kan under hver låneudbyder også se hvad deres standardrente er, men husk at din reelle rente får du først i dit lånetilbud. Du kan bruge Cashbank.dk på både mobil, tablet og computer, så vi har sørget for at du kan søge lån når det passer dig bedst. Du kan låne fra bekvemmeligheden af din egen sofa, dit kontor eller i toget.

Læs her historien om Søren der gerne ville låne til en ny computer. Han var for ung til at banken ville låne ham penge, da han kun var 18 år. Desuden mente Sørens bank heller ikke det var nødvendigt at han fik en ny computer. Søren mente det var nødvendigt da det var nødvendigt at bruge computer i skolen. Han fandt et gratis lån gennem Cashbank.dk, søgte, blev godkendt, og fik udbetalt pengene samme dag. Nu er Søren den lykkelige ejer af en lækker computer, som han bruger hver dag i skolen. Søren sørgede for at betale lånet tilbage inden de 30 dage udløb, fordi har fik feriepenge udbetalt fra sin sommerjob. Derfor lånte Søren helt gratis.

Billigt minilån

Hvordan finder man et billigt minilån? Er det overhovedet muligt at låne billigt? Ja så længe du tænker dig om og læser dine lånevilkår grundigt, så er det ikke noget problem at finde billige minilån. Du kan endda finde gratis lån. Det kan du læse mere om i afsnittet herunder. Mange tror at når man skal finde billige lån, så skal man kigge på lånets renter. Det er også til dels korrekt. Der kan dog være gebyrer som ændrer lånets samelede omkostninger, så selvom man har lave renter, kan lånet godt ende med at blive dyrere end man regnede med.

Her er et par råd til at finde et billigt lån:

 • Lån hos flere låneudbydere og sammenlign lånetilbud
 • Kig på lånets ÅOP
 • Læs lånevilkår grundigt igennem
 • Kig evt. efter gratis minilån

Dit låns rentesats bliver bl.a. afgjort ud fra hvilken låneudbyder du vælger, din kreditvurdering, lånebeløbet og løbetiden. Du kan derfor ikke være sikker på hvad prisen på dit lån er før du har ansøgt og fået lånetilbuddet.

Minilån gratis

Når du vil lave minilån online, falder du sikkert over udtrykket minilån gratis. Det betyder faktisk at man kan låne gratis. Man skal dog sørge for at læse betingelserne for lånet og sikre sig at der ikke kommer gebyrer af forskellig art oveni. Før i tiden fungerede gratis lån på den måde at man søgte om lånet, låneudbyderen kiggede på dine oplysninger, og ville i de fleste tilfælde godkende dig med det samme. Derefter skulle man selv godkende sin lånekontrakt, og så blev pengene udbetalt med det samme.

Undersøgelse viste dog at mange der optog lån fortrød at de havde lånt på den måde, og regeringen indførte en ny kviklånslov på lån med løbetid under 90 dage. Den betød at låntager skulle have 48 timers betænkningstid, og de skulle selv vende tilbage til lånudbyderen. Der måtte heller ikke tages kontakt til låntager i denne periode. På denne måde ville regeringen forsøge at tage farten lidt af kviklånene. Læs mere her om den nye kviklånslov.

Der er dog mange der var kede af at skulle vente 48 timer på at få lånet udbetalt, så lånudgiverne fandt en løsning. Man tilbyder nu gratis lån som en kredit i stedet for et lån. Det fungerer næsten på samme måde, man har bare en kredit man kan bruge af i stedet for et lån. På denne måde kan lånudbyderne stadig tilbyde danskerne hurtig udbetaling på gratis lån. Se i vores oversigt over udbydere hvem der tilbyder gratis lån.

Det er vigtigt at man betaler sit gratis lån tilbage indenfor 30 dage for at det forbliver gratis. Og man kan kun låne gratis den første gang man låner.

Hvor kan jeg få gratis minilån?

Her er de låneudbydere vi anbefaler ved gratis minilån.

 • Ferratum tilbyder kredit på helt op til 15000 kr, hvis man betaler tilbage indenfor 30 dage er kreditten rente- og gebyrfri. Dvs. gratis.
 • Lendon tilbyder gratis minilån på op til 4000 kr med 48 timers betænkningstid, men de tilbyder også den nye mulighed med en kredit, på helt op til 15000 kr. På samme måde som hos Ferratum skal man betale tilbage inden 30 dage.
 • Vivus tilbyder nye kunder rentefri kredit på op til 6000 kr. Også her skal man betale tilbage indenfor en måned, for at det forbliver gebyr- og rentefrit.
 • Hos Simbo kan du også få en kredit på op til 4000 kr gratis i de første 30 dage.

Vi understreger igen hvor vigtigt det er at man kan betale tilbage inden fristen udløber. Der bliver pålagt høje renter og gebyrer på gratis minilån hvis man ikke kan betale til tiden. Så lån kun gratis hvis du er sikker på at du har penge indenfor 30 dage.

Rentefrit minilån 

Når man vil lave minilån online, så er der også muligheden for lån med rente og afdragsfrie perioder. Denne mulighed kan også være god for din økonomi. Det fungerer oftest på den måde at man i starten af låneperioden slipper for at betale renter, eller både renter og afdrag. Det kan også være at man selv kan vælge hvornår man vil have sin afdragsfrie periode.

Her er nogle af der låneudbydere der tilbyder rentefri minilån med rentefrie perioder:

 • Nupp som er en låneformidler for Basisbank tilbyder dig 60 dages rentefrihed i starten af din låneperiode. De tilbyder op til 6000 kr.
 • Fokuslån tilbyder dig 90 dages rente- og  afdragsfrihed på lån fra 10000 kr og op til 75000 kr. Du kan hos Fokuslån selv bestemme hvornår du vil lægge din afdrags- og rentefrie periode.

Hvis du kunne tænke dig et minilån hvor du har lidt ekstra frihed til at afbetale, så kan et af disse lån være noget for dig. Søg gerne dem begge og se hvilken rente du får tilbudt, og hvad ÅOP er på de forskellige. På disse lån får du en periode på feks. 60 eller 90 dage hvor du ikke skal betale renter på dit lån. Denne låntype kan være ret nyttefuld, hvis du ikke har penge til at betale så meget af på lånet i starten af låneperioden. Hvis din økonomi er stærk, men du har andre ting du gerne vil penge på i starten af dit lån, så er det en fin løsning.

Minilån med lav rente

Du kan også finde billige minilån med en fast lav rente. Du skal bare huske at du skal kigge på ÅOP også, for selvom et lån kan have en lav rente, er det ikke sikkert det er det billigste lån.

De minilån vi kan fremhæve, der har en lav rente er:

 • Bank Norwegian som tilbyder lån fra 5000 kr- 400.000 kr, giver en rente fra 4,99%
 • Modus Finans tilbyder en lav rente fra 9,9% på lån fra 5000 kr – 50.000 kr.
 • Kassekreditten.dk tilbyder kreditter på mellem 3000 kr og 15000 kr. De tilbyder en anderledes form for lav rente. Deres rentesats ligger fast på 12,5%, men du betaler kun renter af det beløb du har brugt af din kredit.

Husk dog at rentesatserne på de to første kun er vejledende. Din rente bliver udregnet ud fra dit lånebeløb og din kreditvurdering.

Vi anbefaler som tidligere skrevet at man søger minilån hos flere forskellige låneudbydere. Jo flere du søger hos, jo mere har du at sammenligne med. Det er ikke sikkert du vælger det lån der er billigst, hvis der er andre fordele der vægter højere end prisen for dig. Det er kun dig der kan beslutte hvad der passer bedst til dig og din økonomi.

Minilånets rente

Når du vil optage minilån online, så kan du som sagt benytte dig af vores sammenligningsside. Vi giver dig et overblik over mulighederne. Når du har valgt de udbydere du har lyst til at ansøge hos vil du kunne se den standardrente de tilbyder. Det er dog ikke sikkert at det er den rente du bliver tilbudt. Først når du får tilsendt lånetilbud fra låneudbyderne, kan du se din reelle rentesats. Det er som sagt på baggrund af kreditvurderingen du vil få fastlagt din rente. Den vil også variere ifht. lånebeløb og løbetid.

Den rente du bliver tilbudt på de online lånemuligheder, er ofte lidt højere end hvad du ville få på et banklån, men da det er mindre beløber er det ikke en stor forskel. Du får til gengæld også hurtigt svar og hurtigt udbetaling på dit minilån. Det er med til at sikre dig at du får det du drømmer om, uden at skulle vente til det er for sent.

Minilånets ÅOP

Som skrevet tidligere er ÅOP vigtigt når du vil sammenligne lån. Det er faktisk det eneste tal du reelt kan bruge som sammenligningsgrundlag. ÅOP står for lånets årlige omkostninger i procent, og er derfor tal på lånets samlede omkostninger. Inkluderet diverse gebyrer og omkostninger udover renten. Når du går efter et gratis lån skal lånets ÅOP derfor være på 0% for at lånet er gratis. Du kan læse mere her om ÅOP.

Når man vil brug ÅOP til at sammenligne minilån, så er det vigtigt at lånene er ens. For at de er sammenlignelige skal de være på samme lånebeløb og samme løbetid. På denne måde finder du også det billigste lån. Jo lavere ÅOP er, jo billigere er lånet. ÅOP beskrevet nærmere her.

Da man generelt kan afvikle på et minilån forholdsvis hurtigt, kan man godt vælge et lån med en højere ÅOP. Man skal bare være sikker på at man kan afbetale på lånet til den aftalte tid. Hvis du derimod oplever, at du ikke har penge til at betale raterne, vil du hurtigt kunne se, at lånet er en dyr fornøjelse. SÅ tag ikke et lån med en månedlig afbetaling du ikke kan betale.

Minilån med NemID

Når man gerne vil låne hurtigt er det attraktivt at låne online. NemID er derfor vigtigt når man vil optage et minilån online, da du skal bruge NemID til at underskrive låneaftalen, når låneudbyderen har accepteret ansøgningen. Låneudbyderne bruger din NemID til at tjekke om du er registreret som dårlig betaler, og generelt hvordan din økonomi ser ud. Det bruges derfor til at vurdere om du er kreditværdig.

Det bekræfter også din identitet, så man ikke kan låne i andres navn. Det er samtidig også en sikring for at låneudbyderne tager dig seriøst, og de garanterer dig altid fortrolig behandling af dine oplysninger. Du kan altid se i din skattemappe hvilke oplysninger et lånefirma har mulighed for at se. Lån med NemID.

Før i tiden var man nødt til at underskrive fysiske papirer for at bekræfte at man lånte i sit eget navn. Men på grund af NemID har man fået mulighed for at bekræfte at man er den man siger man er digitalt. Når man underskriver med sin digitale signatur , så kan låneudbyderen være sikker på du er dig. Læs mere om digital signatur her.

Hvis man har mistanke om at nogen har haft adgang til ens nøglekort og kode, er det derfor vigtigt at man lukker sit NemID med det samme. Man kan risikere at andre forsøger at låne i ens navn. Kontakt NemID og bestil et nyt, hvis du har den mindste mistanke. Du kan læse mere her.

Minilån uden sikkerhed

Alle minilån du finder online er uden sikkerhed. Det betyder kort sagt at man ikke skal stille værdier som sikkerhed for dit lån. Det gør det både nemmere og hurtigere at optagelån. Det er det der adskiller kviklån, forbrugslån, smslån og minilån fra almindelige banklån. Banklån kan derimod ofte gøres billigere, da de har en større sikkerhed for at få deres penge hjem på den ene eller den anden måde. Det er dog oftest på højere beløb det gælder. Man kan som sagt få minilån gratis, og det tilbyder banken ikke.

Som sagt kigger låneudbyderne på din kreditværdighed når du vil lave et minilån. Hvis de vurderer at der er god chance for at du kan tilbagebetale, så tilbyder de dig gerne et lån. Det kan endda være de oplyser dig om hvor meget du i alt ville kunne låne.

Det er lidt farligt, for hvis man er nem at lokke, kan man nemt ende med at tage et højere beløb end man egentlig behøver. Hvis du ikke har brug for mere end lån 5000 kr så lad være med at låne f.eks. 6000 eller 10000 kr. Husk at det ikke er dine penge og at du skal betale dem tilbage.  Så kan 5000 kr sagtens gøre en forskel. Har du kun brug for lån 3000 eller lån 4000 kr, så lad være med at låne mere end det.

Minilån med budget

Hvorfor er det vigtigt at have et budget inden man laver et lån? Det er vigtigt fordi man har et meget bedre overblik over sin økonomi, når man har lagt et grundigt og overskueligt budget. Forbrugseksperter har i mange år kæmpet en brav kamp, for at oplyse folk om fordelene ved at man har et budget inden man låner. Når man har et budget, kan man meget bedre se hvor meget man kan afbetale hver måned.

Når man skal lægge et budget så er det vigtigt at man har alle indtægter, og alle de faste og variable udgifter med. Når man taler indtægter gælder det alt hvad der giver grønne plusser i skemaet: løn, feriepenge, SU, boligstøtte, børnepenge osv. De faste udgifter er sådan noget som husleje, forsikringer, tv, telefoni og internet, afbetaling på billån osv. De variable gælder sådan noget som tøjkøb, husholdning, ferier og fornøjelser.  Altså alt det rigtig sjove. De to summer trækkes fra hinanden, og så har man sit rådighedsbeløb. Det er hvad der er tilovers hver måned når alt er betalt.

Dit rådighedsbeløb fortæller dig hvor meget din økonomi kan klare at afbetale hver måned, og afgør derved løbetiden på dit minilån. Hvis du har overblik over dit rådighedsbeløb, så slipper du for irriterende ekstraomkostninger. Hvis du har brug for et skema til dit budget, kan du bruge dette, det her eller dette. Læs også mere om rådighedsbeløb her.

Hvad må jeg bruge mit minilån til?

Du må helt selv bestemme hvad du vil bruge dine penge på. Det er faktisk en af de fordele som gør at mange vælger online lån fremfor lån i banken. Mange synes det kan være ubehageligt at skule redegøre overfor bankrådgiveren hvad man gerne vil låne penge til. Udover det så er banken heller ikke villige til at låne dig penge hvis det er til forbrugsglæder. De finder det ikke nødvendigt, og mener derfor ikke det er et legitimt behov.

Men man kan jo have mange årsager til at man gerne vil låne penge. Det kan være at din cykel er blevet stjålet og du bruger den til at komme på arbejde hver dag. Det kan også være at du skal holde rund fødselsdag og lige mangler til det sidste, der gør aftenen uforglemmelig. Måske du bare rigtig gerne vil have et ferielån så du kan forkæle kæresten med en dejlig weekendtur til Spanien eller England.

Uanset hvad grunden er til at du har behov for penge, så kan du låne online. Helt uden at nogen spørger dig hvad du vil bruge pengene på. Det er en privat sag, og du behøver kun at fortælle at du har lånt penge til dem du har lyst til. Du kan også låne til møbler eller lån til indskud f.eks.

Krav ved minilån

Når du skal have et minilån, har låneselskaberne en række betingelser du skal opfylde, før du kan låne. Kravene varierer fra låneudbyder til låneudbyder, men der er dog visse fællesnævnere man skal opfylde:

 • Du skal være fyldt min. 18 år for at optage et minilån
 • Du må ikke være registreret i Debitorregistret eller RKI
 • Du skal have NemID
 • Du skal have dansk adresse
 • Du skal have CPRnr

Det kan også være et krav at man ved større beløber skal indsende dokumentation på ens økonomi. Det er oftest årsopgørelse og de tre seneste lønsedler. Det kan også være at de ønsker at du kan dokumentere en specifik minimumsindtægt om året før du kan blive godkendt. Det er dog mest ved de helt store beløb.

Minilån trods RKI?

Kan man låne trods RKI? Er du registeret som dårlig betaler, så vil du opleve at blive afvist af alle banker. Dette er fordi, bankerne ser en for stor risiko ved at give et lån, da de er bange for, at du ikke vil være i stand til at afbetale lånet. Desuden ville det også være uansvarligt for begge parter.

Hvis du tidligere har misvedligeholdt en låneaftale, ikke betalt regninger eller på anden måde været uregelmæssig i dine betalingsaftaler, er du sikkert registreret som dårlig betaler. Når du er registreret som dårlig betaler, står du i en eller flere af de offentlige registre: Debitorregistret, RKI eller Ribers Kreditinformation. Hvis du står i en af disse registre, kan du ikke få lov til at optage et minilån. Omkring 221.000 danskere er registreret i RKI.

Tjek her om du er registreret i Debitorregisteret, og her om du er registreret i RKI.

Kom af med din registrering for at få minilån

Er du registreret i RKI, Debitorregistret eller Ribers Kreditinformation har du dog muligheder for at få slettet din registrering igen.

Dette kan gøres på to måder:

 1. Den ene måde at blive slettet i registrene, er at betale det skyldige beløb tilbage.
 2. Kan du ikke dette, er du nødt til at vente 5 år, så vil registreringen blive slettet.

En person kan maximalt være registreret én gang for samme gæld i 5 år. Er gælden ikke blevet betalt efter 5 år, vil registreringen blive slettet. Efter 5 år er det ikke muligt for virksomheden (kreditoren) at registrere dig igen for samme gæld.

Nogle internetsider påstår, at de kan slette din RKI registrering ved at du betaler dem penge for det. Dette er dog ikke sandt. For at undgå at blive registreret som dårlig betaler, er det vigtigt at du betaler dine regninger i tide og at du holder styr på din økonomi. Så du heller ikke vil opleve, at pengene ikke rækker til resten af måneden. Læs mere her om at komme af med din registrering.

Minilån til 18 årige

Mange 18 årige vil erfare, at det er svært for dem at få et lån i banken. Dette er fordi, de fleste banker først vil låne penge til personer over 21 år. Der vurderes at personer over 21 år generelt har flere penge mellem hænderne. Mange i denne alder har fået sig et fast arbejde og er derved bedre stillet økonomisk. Derfor har mange banker besluttet, at man først kan komme i betragtning til e lån når man er fyldt enten 20 eller 21 år. Nogle endda helt op til 25 år.

Dog findes der låneudbydere som også tilbyder lån til personer fra 18 år. Dem vi kan fremhæve er:

 • Annafinans som tilbyder 3000 -50000 kr lån
 • Nordisk lån  tilbyder lån på 10000- 50000 kr
 • Acceptlån med lån på 5000 -100000 kr
 • Lånebanken låner 5000-50000 kr
 • Sparxpres tilbyder lån på 5000-50000 kr
 • Robotlån som tilbyder 3000 -75000 kr

Spørgsmål om minilån

Hvis du har nogle spørgsmål vedrørende dit minilån eller andre henvendelser, anbefaler vi dig at tage direkte kontakt til den låneudbyder, som du overvejer at bruge. alle låneudbyderne tilbyder professionel assistance, hvilket du også vil opleve med en eventuel henvendelse om dit minilån. Hellere spørge om den detalje vedr. dit minilån som du er i tvivl om, end at lade det gå uset hen.

Andre muligheder end minilån?

Minilån er ikke din eneste mulighed, hvis du ønsker at optage lån uden sikkerhed. Alternativt kan du også overveje, om et forbrugslån eller kassekredit ville være en mulighed for dig. Det afhænger mest af alt om lånebeløbet når vi taler forskelle på lånene. Der kan dog som følge af dette også være ret stor forskel på renterne. Hvis du er i tvivl kan du altid prøve de muligheder der passer dit behov bedst, og så sammenligne ÅOP på disse.

Du kan selvfølgelig også overveje et banklån. Det tager oftest lidt længerer tid at få godkendt, og du kan som regel ikke låne helt små beløb.

Kassekredit i stedet for minilån?

Når man laver en kassekredit, skal man have en individuel aftale med sin bank om hvor mange penge man månedligt må trække over. En kassekredit fungerer sådan, at du løbende kan trække over på din konto. Hvis du eksempelvis har en kassekredit på 5.000 kroner, kan du månedligt trække 5.000 kroner over. De 5.000 kroner du trækker over fungerer ligesom et månedligt lån. Rentesatsen på din kassekredit afhænger derfor også af den aftale, du laver med din bank.

Hvis du vælger en kassekredit, skal du derfor gøre det klart med dig selv, hvad du skal bruge pengene på. Når du løbende har mulighed for at trække over på din konto, bør du også tænke på, hvad pengene skal bruges til. På den måde giver kassekreditten også mulighed for at kunne benytte sig af sit betalingskort på trods af, at man har brugt pengene som stod på din konto. Ellers kan du hurtigt ende i en situation, hvor du konsekvent kommer til at bruge flere penge, end du har til rådighed på kontoen.

Det koster dig i renter hver gang din kassekredit er i brug. Når du bruger din kassekredit, betaler du løbende af hver måned. Det kan hurtigt ende i en større omkostninger, hvis du ikke har et helt klart overblik over din økonomi. I stedet for en månedlig kassekredit bør du overveje at optage et minilån eller forbrugslån i stedet. Når du optager et minilån, kan du bruge lånet til at indfri den gæld, du har som følge af kassekreditten. På den måde dækker minilånet kassekreditten.

En kassekredit kan feks. bruges som lån til julegaver eller andre kortvarige behov.

Forbrugslån i stedet for minilån?

Hvis du har brug for et større lån, kan det også være en mulighed for dig at optage et online forbrugslån. På et forbrugslån er beløbsgrænsen højere, og du kan låne mellem 10000 kroner og 400.000 kroner. Når du tager et forbrugslån, kan du forvente, at der typisk er en lidt længere godkendelsesproces fra låneudbyderens side. I hvert fald på de store lånebeløb. Flere udbydere af forbrugslån kræver at du fremsender en årsopgørelse og lønsedler, når du ansøger om forbrugslån.

Det gør låneudbyderen, så de får et overblik over din økonomi. Når du optager et forbrugslån, kan du normalt også få en længere løbetid end på minilånet. Forbrugslånet er derfor en mulighed for dig, som skal låne et større beløb og gerne vil have en længere periode til at betale lånet tilbage. Jo længere et lån tager om at blive afbetalt, jo flere renter vil der blive pålagt.

Samlelån

Et forbrugslån ville være en god ide hvis man havde brug for feks. lån til indskud i en ny lejlighed, ferielån eller billån. Et forbrugslån kan også bruges som samlelån. Hvis du har flere mindre lån hos forskellige låneudbydere, kan det i mange tilfælde være en fordel at samle det til ét lån. dan dig et overblik, og tjek op på hvor meget du skylder, og hvor meget du betaler hver måned i afdrag. Lån til samlelån.

For mange er det en bedre løsning at samle lånet af flere årsager.

 • Det giver et bedre økonomisk overblik, og er nemmere at holde styr på
 • Man har nemmere ved at afbetale på et lån i stedet for fem lån, hos fem separate virksomheder, kun éen regning og éen indbetaling
 • Du kan bedre overskue hvad du betaler i renter når du kun har et lån.
 • Det kan være billigere at optage et lån fremfor mange. Indhent tilbud og sæt dig ned og kig på om det kunne være en fordel for dig at samle dine lån.

Risici ved lån

Før du optager et lån, er det vigtigt at vurdere, om du har mulighed for at afbetale lånet igen. Den største risiko ved at optage lån er naturligvis at du ikke kan betale tilbage. Hvis du ikke kan afbetale på lånet som aftalt, begynder renteomkostningerne ved et minilån at vokse relativt hurtigt.

Et lille lån med en forholdsvis høj rente kan hurtigt blive et stort lån, hvis du ikke afdrager i flere måneder. Du kan som skrevet tidligere  minimere denne risiko ved at opstille et realistisk budget, før du tager et lån.

Ved at opstille et budget får du:

 • et overblik over din økonomiske situation
 • en mulighed for at vurdere dine udgifter og evt. skære til
 • klarhed over hvor meget, du realistisk set kan afdrage hver måned.

Ved optagelse af ethvert lån belaster du din private økonomi. Det er derfor altid vigtigt at tænke over, om det er nødvendigt at optage et lån, eller om du burde vente til, du selv har muligheden for at spare pengene sammen.

Fordele og ulemper ved lån

Fordele:

 • Hurtig godkendelse og udbetaling – oftest samme dag, du søger
 • Ingen krav om at stille sikkerhed
 • Mulighed for rente og gebyrfrie minilån
 • Mulighed for gratis lån
 • Lån fra du er fyldt 18 år

Ulemper:

 • Risiko for høje renter, hvis der ikke afdrages på lånet
 • Relativ høj ÅOP
 • Ingen mulighed for personligt møde med bankrådgiver

Når man optager et minilån, låner man generelt ikke så mange penge. Derfor er det langt mere overskueligt at betale pengene tilbage. Hvis der skulle ske det uheldige, at du ikke kan betale tilbage, er det heldigvis ofte kun et par tusind kroner. Vi anbefaler dog alligevel at man finder en løsning så hurtigt som muligt, da det ellers bliver dyrt. Du kan i værste tilfælde ende med at blive registreret som dårlig betaler.

Kan man få lån på kontanthjælp og SU?

Ja du kan godt få minilån selvom du er på kontanthjælp eller studerende på SU. Det er selvfølgelig vigtigt når man har begrænset indtægt at man tænker sig godt om inden man kaster sig ud i at låne penge. Det kan være farligt at sætte sig i gæld når man har begrænset indtægt. Det er ikke billigt at låne hvis man ikke kan betale afdrag eller indfri lånet som aftalt. Tager du feks. et gratis lån, hvilket kan være meget fristende, så kommer der rigtig høje renter på hvis du ikke betaler tilbage til tiden.

Du kan evt. spørge dine forældre om de vil hjælpe dig med at kigge på lånemuligheder hvis du er studerende. det er trods alt bedre at have flere øjne på sagen. Læs mere her om at låne på SU. Det kan dog være en rigtigt god mulighed for dig, hvis du har et sidejob, der giver dig lidt ekstra indtjening. Eller hvis du feks. får feriepenge udbetalt fra sidste års sommerjob.

Er du på kontanthjælp, kan det ligeledes være en ide at få en til at hjælpe dig med at kigge på lånene. Læs mere her om at låne på kontanthjælp.

Fortrydelsesret 

Ligesom alt andet du bestiller eller køber online, har du naturligvis også 14 dages fuld returret, når du får et minilån online. Når ansøgningsprocessen er gennemført, har du mulighed for at acceptere eller annullere lånetilbuddet, og selvom du accepterer har du 14 dage, hvor du kan fortryde. læs mere om din fortrydelsesret her.

Du har selvfølgelig også andre rettigheder som låntager. Dem kan du læse om her. Du kan også læse om hvilke krav der bliver stillet til låneudbyderne her.

Låneudbyderne har mulighed for at tilbyde dig at du kan underskrive med NemID. Når de har mulighed for det, er det fordi der også her er en række bestemmelser de skal overholde. Derfor kan man føle sig helt tryg ved at låne penge online. Lån derfor trygt online. Du har selvfølgelig også klagemuligheder hvis du synes der er sket en fejl ifht. dit lån. Vi håber hos Cashbank at man får gode oplevelser med sit minilån, og mener vi har givet dig en god start når du er på lånejagt.

Bedøm venligst denne side
[Total: 0 Gennemsnit: 0]